κλείνει ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ!

Πήγαινε κάτω

κλείνει ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ!

Δημοσίευση από ΑΛΕΞΗΣ Την / Το Σαβ 14 Μαρ 2009, 7:46 pm

το λάβαμε, το προωθούμε, κάντε κι εσείς το ίδιο. Ελλάδα 2009...
και στείλτε email στις προτεινόμενες διευθύνσεις. είδατε που και τι χτυπάει πρώτα η κρίση;από το www.labyrinth.gr :


Αγαπητοί φίλοι

Με μεγάλη λύπη σας πληροφορώ ότι, λόγω έλλειψης του παραμικρού ενδιαφέροντος και συνεπώς της στοιχειώδους στήριξης τοπικών και εθνικών φορέων που σχετίζονται με τον πολιτισμό, αναγκάζεται το Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος να κλείσει και να θέσει τέλος σε όλες του τις δραστηριότητες πέρα των 5 ήδη ανακοινωθέντων σεμιναρίων των Ζohar Fresco (Kρουστά, 18-23/3), Daud Khan Sadozai (Rabab του Αφγανιστάν 24 - 29 /3) στη Λευκάδα, και των Pedram Khavar-Zamini (Περσικό Τόμπακ 31/3 - 4/4), Σωκράτη Σινόπουλο (Πολίτικη Λύρα 6 - 11/3), και Ross Daly (Μουσική Ομάδα 28/4 - 3/5) στο Χουδέτσι, Ηρακλείου, Κρήτης.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η κύρια δραστηριότητα του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος είναι η διοργάνωση σεμιναρίων και master-classes με κορυφαίους δασκάλους από όλο τον κόσμο και με τη συμμετοχή περίπου 350 με 400 μαθητών κάθε χρόνο από τουλάχιστον 35 διαφορετικές εθνικότητες. Τα σεμινάρια αυτά δουλεύουν κάτω του κόστος καθώς εμείς που τα διοργανώνουμε δεν ενδιαφερόμαστε καθόλου για οποιοδήποτε οικονομικό κέρδος. Μας ενδιαφέρει μονάχα η υπηρεσία που προσφέρουμε στους μαθητές μας και στην ίδια τη μουσική. Οι μαθητές είναι στη μεγάλη τους πλειοψηφία άνθρωποι περιορισμένων οικονομικών δυνατοτήτων που ήδη κάνουν μεγάλες θυσίες να ανταποκριθούν στη σχετικά χαμηλή τιμή που είμαστε αναγκασμένοι να ζητήσουμε από αυτούς (250? για 6 μέρες μαθημάτων και διαμονής!).

Παρόλες τις προσπάθειες μας να συνάψουμε μια κάποια συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς και υπηρεσίες της πολιτείας (Υπουργείο Πολιτισμού, Περιφέρεια Κρήτης, Νομαρχία Ηρακλείου κλπ), δυστυχώς δεν έδειξαν κανένα ενδιαφέρον οι συγκεκριμένοι ούτε καν να συναντηθούν μαζί μας πόσο μάλλον να συνεργαστούν. Το μόνο που θέλουμε από αυτούς είναι να συμμετέχουν και αυτοί στο κόστος των σεμιναρίων ώστε να μην περνάει όλο αυτό το οικονομικό βάρος στους μαθητές που δεν μπορούν να το αντέξουν. Μέχρι φέτος ο βασικός μας συνεργάτης σε αυτή τη προσπάθεια, ο Δήμος Νίκος Καζαντζάκης (ο διαχειριστής του ΜΕΛ), κάλυπτε μοναχός του το οικονομικό έλλειμμα ( μεταξύ ?35,000 και ?45,000 ετησίως για τα 25 - 30 καλοκαιρινά σεμινάρια της Κρήτης). Τα τελευταία δυο χρόνια συνάψαμε μια περιορισμένη αλλά θετική συνεργασία με το Δήμο Λευκάδας ο οποίος μας βοήθησε να πραγματοποιήσουμε 4 σεμινάρια στο χώρο του στη διάρκεια του χειμώνα.

Από φέτος ο Δήμος Νίκος Καζαντζάκης δηλώνει αδυναμία να συνεχίζει να καλύπτει τα όσα μέχρι τώρα κάλυπτε και έτσι μένουμε χωρίς τα απαραίτητα οικονομικά μέσα να πραγματοποιήσουμε το φετινό κύκλο εργασιών μας. Ο Δήμαρχος του Δήμου Ν. Καζαντζάκη, ο κ. Ρούσος Κυπριωτάκης μας βεβαιώνει ότι, παρά τις επίμονες προσπάθειες του ιδίου και των συνεργατών του να εξασφαλιστεί το ενδιαφέρον και η στήριξη των τοπικών και εθνικών φορέων που σχετίζονται με τον πολιτισμό προκειμένου να συνεχίζεται η προσπάθεια που γίνεται στο Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος, δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση στα αιτήματα αυτά. Συνεπώς το Μουσικό Εργαστήρι δεν έχει άλλη επιλογή από το να διακόψει όλες του τις δραστηριότητες και να κλείσει.

Το χωριό Χουδέτσι έχει γίνει παγκοσμίως γνωστό εξαιτίας των δραστηριοτήτων του Μουσικού Εργαστήριου Λαβύρινθος που έχει αναδειχθεί πλέον σε έναν πολύ σοβαρό μοχλό ανάπτυξης τόσο για το ίδιο το χωριό όσο για όλη την περιοχή. Οι μαθητές και η δάσκαλοι του ΜΕΛ διδάσκουν σε μουσικές σχολές και πανεπιστήμια σε όλη την Ελλάδα, στην Ευρώπη και αλλού ταυτόχρονα συμμετέχοντας δημιουργικά και καθοριστικά σε πολλές από τις κορυφαίες παραγωγές που έχουν να κάνουν με την σοβαρή αξιοποίηση στοιχείων της παγκόσμιας παραδοσιακής μουσικής στη σύγχρονη δημιουργία. Η ίδια η Κρήτη εξελίσσεται σε τόπο συνάντησης, διαλόγου και δημιουργικής επεξεργασίας των μουσικών παραδόσεων της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Ασίας . Και όμως, η πολιτεία αδιαφορεί.. Το οικονομικό έλλειμμα είναι για αυτούς ένα ευτελές ποσόν για ένα τέτοιο έργο πολιτιστικής και τοπικής ανάπτυξης και η μέχρι τώρα αδιάφορη έως και αρνητική στάση τους μόνο ως εγκληματική μπορεί να χαρακτηριστεί.

Είμαστε διατεθειμένοι να εξετάσουμε και να ακολουθήσουμε ακόμα οποιαδήποτε πρόταση δράσης προκειμένου να συνεχίζει το έργο του ο Λαβύρινθος εκτός από τις εξής τρεις:

1) Η αύξηση της τιμής των σεμιναρίων σε βάρος του μαθητή.

2) Η συρρίκνωση των δραστηριοτήτων του ΜΕΛ.

3) Η οποιαδήποτε έκπτωση στην ποιότητα της διδασκαλίας

Τελειώνοντας θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους μαθητές και τους δασκάλους που όλα αυτά τα χρόνια μας τίμησαν με την παρουσία και με την εμπιστοσύνη τους καθώς και τους Δήμους Νίκου Καζαντζάκη και Λευκάδας που έκαναν ό,τι μπορούσαν να στηρίξουν το έργο του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος.

Εάν οποιοσδήποτε αναγνώστης αυτού του μηνύματος θέλει να εκδηλώσει τη δική του ενόχληση για την εξέλιξη αυτή, προτείνω να στείλει ένα email διαμαρτυρίας σε κάποια από τις ακόλουθες διευθύνσεις, ή και σε όλες .

1) Περιφέρεια Κρήτης: http://www.crete.gov.gr/contact.asp?id=4&category=19
2) Νομαρχία Ηρακλείου: nairakl1@otenet.gr
3) ΤΕΔΚ Νομου Ηρακλειου tedk@otenet.gr
4) Υπουργείο Πολιτισμού: http://www.yppo.gr/0/gcontact.jsp

5) Δήμος Ν.Καζαντζάκη http://www.dimos-nikoskazantzakis.gr/contact.html
;

Να είσαστε καλά

Ross Daly
Ιδρυτής και Καλλιτεχνικός Διευθυντής

του Μουσικού Εργαστηρίου Λαβύρινθος

ΑΛΕΞΗΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 54
Registration date : 07/12/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: κλείνει ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ!

Δημοσίευση από αγης Την / Το Παρ 20 Μαρ 2009, 2:57 am

η σωστή διεύθυνση του λαβύρινθου

http://www.labyrinthmusic.gr/laby/

Λέω κι εγώ άνοιξε κοσμηματοπωλείο ο Ρος Ντέιλι!!

αγης

Αριθμός μηνυμάτων : 13
Registration date : 12/11/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: κλείνει ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ!

Δημοσίευση από Admin Την / Το Παρ 20 Μαρ 2009, 3:41 pm

το ίδιο προώθησα στην αποστολέα του μηνύματος που διέσπειρε τη σύγχυση στο διαδίκτυο με αποτέλεσμα οι faca d' oro να παίζουν ...ρεμπάπ... Laughing
avatar
Admin
Admin

Αριθμός μηνυμάτων : 477
Registration date : 07/11/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών http://polyphonic.forumgreek.com

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: κλείνει ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ!

Δημοσίευση από ΑΧ ΩΧ ΩΧ... Την / Το Κυρ 05 Απρ 2009, 2:26 pm

Ένας μακαρίτης σπουδαίος σκηνοθέτης του ποιητικού σινεμά, ο Σταύρος Τορνές, έλεγε κάποτε ότι η έλλειψη χρημάτων όταν θες να προσφέρεις έργο είναι άλλοθι. Όσα σκαμνιά κι αν μου γκρεμίσουν, έλεγε, εγώ θα βρω΄τρόπο να κάνω τις ταινίες μου γιατί η ανάγκη μου είναι γνήσια.

Το Πολυφωνικό Καραβάνι ταξιδεύει δέκα ολόκληρα χρόνια. Υο Υπουργείο Πολιτισμού από το 2004 απουσιάζει παντελώς. Ούτε στιγμή δεν υπήρξε η σκέψη για ματαίωση των εκδηλώσεων λόγω έλλειψης χρηματοδότησης.

Το ερώτημα που έμεινε στο μυαλό μου από τη στάση του ROSS DALY στο απαράδεκτο, έτσι κι αλλιώς, θέμα της μη στήριξης του εργαστηρίου του "Λαβύρινθου" επιδεχόταν μέχρι τώρα μια αβέβαιη απάντηση για την αυτονόητα προσωπική επιλογή στάσης που μπορεί να οδηγήσει σε μια τέτοια απόφαση που, ως εκ τούτου, είναι σεβαστή.

Εδώ και λίγες μέρες, όμως, τα ερωτήματα πολλαπλασιάστηκαν όπως και το αβέβαιο των απαντήσεων. Ο ROSS, λίγες μόλις μέρες μετά την ηρωική ανακοίνωση περί "Λαβύρινθου" εκ-δηλώνει την υποψηφιότητά του με τους ΟΙΚΟΛΟΓΟΥΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ στις επερχόμενες ευρωεκλογές. Κι ο επικεφαλής του νεότευκτου σχηματισμού Τρεμόπουλος πλειοδοτεί λέγοντας ότι οι ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ έτσι προβάλουν το θέμα του "Λαβύρινθου" σε κεντρικό επίπεδο.

Ώστε αυτό ήταν τελικά αγαπητέ Ross;

Η αυτονότητα προσωπική επιλογή συχνά καθυποτάσσει σε προσωπικές στοχεύσεις συλλογικά εγχειρήματα. Και τότε δύσκολα να βρεις την έξοδο από το ...λαβύρινθο...

ΑΧ ΩΧ ΩΧ...

Αριθμός μηνυμάτων : 12
Registration date : 07/06/2008

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Απ: κλείνει ο ΛΑΒΥΡΙΝΘΟΣ!

Δημοσίευση από ΝΙΚΟΣ Την / Το Πεμ 09 Απρ 2009, 4:22 am

Επιτέλους, μια σωστή κουβέντα για τον τόσο υπερτιμημένο Ντέιλι. Η μουσική του μερικές φορές πολύ καλή και ταξιδιάρικη αλλά οι επιλογές του δεν ευτυχούνε πάντα. Κάποτε, δεν πάνε πολλά χρόνια, είχε συμμετάσχει σε φεστιβάλ ακροδεξιάς νεολαίας κι ο χώρος τον είχε απομονώσει. Τώρα πολιτεύεται λίγο μετά από την ανακοίνωση για την αναστολή του Λαβύρινθου. Δικαίωμά του σίγουρα αλλά ας κρατήσουμε τη μουσική του καλύτερα. Πολλές φορές το έργο του καλλιτέχνη λειτουργεί αυτοτελώς από το δημιουργό του. Μερικές φορές μάλιστα και ο δημιουργός αυτοτελώς από το έργο του.

ΝΙΚΟΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 33
Registration date : 08/11/2007

Επισκόπηση του προφίλ των χρηστών

Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω

Επιστροφή στην κορυφή


 
Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης